Lenkkareiden tilaaminen netistä

Lisätty: 08.08.2019

Verkkokaupoista ostaminen lisääntyy vauhdilla. Yhä useampi selvittää hankintojen yhteydessä, mistä suunnitellut hankinnat on mahdollista tehdä edullisimmin. Lenkkarit / juoksukengät eivät ole tästä poikkeus - tuote- ja hintavertailu netissä todella kannattaa.

Erilaiset maksutavat verkkokaupoissa

Luottokortti on yleisin maksuväline verkossa. Se on debit-korttia turvallisempi, sillä luottokorttiyhtiö vastaa rahojen palautuksesta, jos ostos ei tulekaan perille. Turvallisen ostamisen varmistamiseksi kannattaa mielessä pitää muutama perusohje.

Luottokortin tiedot kannattaa antaa verkkokaupalle vain salattua yhteyttä käyttäen. Sen tunnistaa s-kirjaimesta verkko-osoitteen alussa ja lukkosymbolista ruudun alareunassa tai osoitekentässä. Kaikki ostamiseen liittyvät tiedot kannattaa taltioida huolella mahdollista reklamointia varten.

Maksuvälityspalvelu PayPal on maailmanlaajuinen nettimaksuverkko. Ideana on siirtää ostoksen suuruinen summa rahaa omalta pankkitililtä myyjän PayPal-tilille. Omia pankki- ja luottokorttitietoja ei tarvitse kertoa myyjälle. Palvelua voi käyttää, vaikkei omistaisi luottokorttia.

Lähetyksen mukana tuleva lasku on maksutapana ostajan kannalta turvallisin, mutta käytäntö on voimassa vain Suomessa. Laskuun liittyy usein erillinen laskutusmaksu, jonka moni haluaa välttää.

Postiennakkoa käyttää osa pohjoismaisista verkkokaupoista. Tällöin tuote maksetaan postissa lähetystä noudettaessa.

Verkkotilisiirrossa ostos maksetaan pankin verkkopalvelun välityksellä myyjän pankkitilille. Tavara on usein maksettava ennen sen toimittamista. Verkkotilisiirto on käytössä EU- ja Eta-alueilla.

Muita vinkkejä netistä ostamiseen

Suomalaisessa verkkokaupankäynnissä noudatetaan Suomen kuluttajansuojalakia. Sitä sovelletaan myös ulkomaisiin verkkokauppoihin, kun kaupan sivusto on kokonaan tai osin suomenkielinen ja tavarat toimitetaan Suomeen.

Verkosta ostettaessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana. Kuluttajasuojalaki koskee vain yrityksen ja yksityishenkilön välistä kauppaa. Jos ostat tavaraa huutokauppasivustolta yksityishenkilöltä, ei ostoon sovelleta kuluttajansuojalakia. Verkkokaupan nettisivuilla esitetyt tiedot kannattaa aina ennen ostoa tarkistaa: sivustolla pitäisi näkyä yrityksen nimi, kotipaikka, käyntiosoite ja puhelinnumero.

Verkkokaupan tietojen tarkistamisen ohella kannattaa aina tutustua sopimusehtoihin ennen ostoa. Pidä myös huoli, että saat ostoksesta tilausvahvistuksen ja säilytä se.

Verkossa tehdyn kaupat voit peruuttaa ja tavaran palauttaa Suomessa 14 päivän ajan, muualla EU-alueella vähintään 7 työpäivän ajan. Maakohtaiset tiedot näet Euroopan kuluttajakeskuksen sivuilta. Nämä tiedot löydät verkkokaupan sopimusehdoista. Esimerkiksi kaupan peruuttamisen ja tuotteen palauttamisen pitäisi olla maksutonta, mutta käytännöt vaihtelevat.

Verkkokaupan sivustolta pitää myös selvitä, miten tavarat toimitetaan ostajalle. Osa kaupoista toimii vain verkossa, osalla on myös kivijalkamyymälä, josta voi noutaa ostokset. Yleensä kuljetuskustannukset lisätään hintaan.

Lisätietoja
Verkkokaupan sekä posti- ja puhelinmyynnin periaatteet ja käytännön ohjeet: www.kuluttajavirasto.fi
Euroopan kuluttajakeskus, tietoa ulkomaisista verkkokaupoista: www.ecc.fi

Suomalaisia verkkokauppoja

Boozt.com - Vaatteita, kenkiä, asusteita ja kauneustuotteita
Brandos.fi - Tuhansittain laadukkaita kenkiä!
Ellos - Pohjoismaiden suurimpia verkkokauppoja
Lekmer.fi - Lapsiperheiden verkkokauppa
Spartoo - Yli 700 brandiä
Sportamore - Pohjoismaiden suurin urheiluvaate/-varustekauppa netissä
Stadium - Ruotsalainen urheilutarvikeliike

Ulkomaisia verkkokauppoja

Activinstinct - Englantilainen urheiluliike
Mandmdirect.com - Englantilainen verkkokauppa
Prodirectrunning.com - Englantilainen verkkokauppa
Sportsdirect - Britanian suurin urheiluliike
Ultimateoutdoors.com - Englantilainen verkkokauppa
Wiggle - Englantilainen urheiluliike

Tagit: lenkkarit, juoksukengät, netistä, ulkomailta, edullisesti, säästä, verkkokaupat